Zakelijk geld lenen? Direct het beste voorstel!

Zakelijke lening aanvragen Vul het formulier in om te zien of u in aanmerking komt.

Voordelen voor ondernemers Wij begrijpen uw situatie en bieden u de best passende oplossing

OndernemersKrediet

Met een OndernemersKrediet van zakelijkgeld investeert u zonder zorgen in uw onderneming. U ontvangt na akkoord het kredietbedrag en u betaald dit vervolgens in vaste termijnen terug.

Impuls Krediet

Zoekt u financiële ruimte? Dan is het Impuls Krediet precies wat u zoekt! Met het Impuls Krediet beschikt u over een flexibele rekening-courant die u gebruikt wanneer Ú dat nodig heeft.

Lease

Bedrijfsmatig een voertuig aankopen of investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming? Met de lease van zakelijkgeld bent u snel op weg en voorkomt u druk op uw liquiditeiten.

Op zoek naar een aanbieder

Of u nu een startende of al een ervaren ondernemer bent, er komt een punt waarop u een zakelijke lening nodig hebt voor uw bedrijf. Het is dan belangrijk om te kijken naar wat u wilt bereiken met een zakelijke lening. Wilt u het geld gebruiken om voorraden aan te schaffen, om de cashflow op gang te houden, of voor grotere investeringen? Wanneer u dit voor uzelf duidelijk hebt, is het tijd om te kijken naar welke kredietverstrekkers de zakelijke lening aanbieden die past bij u, uw bedrijf en uw plannen. Het is hierbij niet alleen van belang om de kosten in de gaten te houden, maar om ook zeker te kijken naar welke voorwaarden er worden gehanteerd bij de kredietverstrekker die u op het oog hebt.

Zo kan het zijn dat er in de voorwaarden van de kredietverstrekker staat dat u de zakelijke lening moet besteden aan vooraf afgesproken doelen. Wanneer u nog niet zeker bent over waaraan u de zakelijke lening wilt besteden, zal dit een probleem vormen. Daarnaast is het verstandig om te kijken in hoeverre u nu al voldoet aan voorwaarden van kredietverstrekkers waar u een lening zou willen afsluiten. Hoe minder u hoeft te veranderen aan uw bedrijf om aan de voorwaarden te voldoen, hoe beter. Op die manier verkleint u namelijk ook het risico op een betalingsachterstand.

Uw aanvraag indienen met of zonder jaarcijfers

Wanneer u een lening afsluit, kan het zijn dat er wordt gevraagd naar een onderpand. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bedrijfspand. Wanneer u dit niet hebt, kunt u uw eigen woning als onderpand gebruiken. Het is belangrijk dat u, voordat u deze keuze maakt, op de hoogte bent van de risico’s die dit met zich meebrengt. Wanneer u namelijk een betalingsachterstand oploopt, kunt u uw woning kwijtraken. Wanneer u niet in het bezit bent van iets dat gebruikt kan worden als onderpand, zult u moeten kijken naar een kredietverstrekker die een zakelijke lening zonder onderpand verstrekt. Het kan zijn dat u hierdoor een hogere rente moet betalen, omdat de kredietverstrekker zonder onderpand minder zekerheid heeft.

Hoogte van de rente

U kunt zelf invloed uitoefenen op de hoogte van de rente. De rentekosten bij een zakelijke lening hebben een wettelijke bovengrens. Hierdoor mag de rente niet meer dan het wettelijk vastgelegde percentage bedragen. Ook is er een wettelijke ondergrens. U kunt ervoor zorgen dat u niet de maximale rente hoeft te betalen over een zakelijke lening. Een van de manieren waarop u dit kunt doen is door een kredietwaardig bedrijf te hebben. Wanneer u betrouwbaar bent als het aankomt op het nakomen van betalingsverplichtingen, heeft u kans op een lagere rente.

Omzeteis en voorwaarden

Bij een groot aantal aanbieders van een zakelijke lening, wordt er gebruik gemaakt van een omzeteis. Dit wordt gedaan omdat hiermee het risico ingeperkt kan worden. Wanneer uw bedrijf een bepaalde omzet behaalt, zegt dat iets over hoe het met uw bedrijf gaat. De omzeteis kan een probleem vormen voor beginnende ondernemers. Wanneer u net bent begonnen met ondernemen, heeft u waarschijnlijk nog niet de benodigde omzet behaalt. En wanneer u nog moet starten met ondernemen, kunt u helemaal geen omzetcijfers voorleggen. Hierdoor maakt u, bij kredietverstrekkers die gebruik maken van een omzeteis, geen kans op een zakelijke lening. Maar dit betekent niet dat u helemaal geen kans maakt op een zakelijke lening.

Het maximale uit uw bedrijf halen
Er zijn verschillende aanbieders van een zakelijke lening. Het is belangrijk dat u kijkt naar welke kredietverstrekker het beste past bij u, uw bedrijf en bij uw plannen. Wanneer u startende ondernemer bent, moet u goed kijken naar welke aanbieder geen gebruik maakt van een omzeteis. Er zijn ook speciale zakelijke leningen voor startende ondernemers. Hierbij zijn de eisen wat flexibeler dan bij andere zakelijke leningen en er wordt vaak coaching gegeven bij het krediet. Op die manier kunt u het maximale uit uw bedrijf halen.

Advies en coaching

Wanneer u coaching krijgt bij een zakelijke lening, is er meestal sprake van een microfinanciering. De coach is iemand met ondernemerservaring. Hij of zij kan u helpen het maximale uit uw bedrijf te halen. Wanneer u niet zeker weet wat een slimme investering is, kan de coach u hierover advies geven. Ook als u al wel weet wat voor investeringen u wilt doen, kan het fijn zijn om iemand te hebben om hierover te sparren. Weet u bijvoorbeeld precies wat u wilt bereiken, maar niet welke stappen u hierover moet zetten? Dan biedt coaching een uitkomst.

Innovatiekrediet
Wanneer uw bedrijf innovatief is op technisch of klinisch gebied, komt u misschien in aanmerking voor een krediet bij het innovatiefonds MKB+ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee proberen ze innovatieve bedrijven te helpen, die bij de bank geen financiering kunnen verkrijgen. U moet aan speciale voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het krediet. Zo moet u een financieel plan, een businessplan en een projectplan inleveren. Daarnaast wordt er een uitgebreide risicoanalyse gemaakt en moet, door een grondige analyse van de markt, de toegevoegde waarde van de klant worden onderbouwd.

Lease en verschillende vormen krediet

Wanneer u de zakelijke lening vooral wilt gebruiken voor de aanschaf van een bedrijfsauto of machines, kan lease een uitkomst bieden voor u. Er zijn twee verschillende vormen van lease. Bij de ene vorm, finance lease, wordt u aan het eind van de looptijd eigenaar van wat u leaset. Bij de andere vorm, operational lease, blijft de leasemaatschappij eigenaar van wat u leaset. De laatste variant is vooral veelgebruikt bij het leasen van auto’s.

Veel verschillen zakelijke lening
Net als dat er veel verschillende bedrijven zijn, zo zijn er ook niet een zakelijke lening. Het is om die reden ten zeerste aan te raden bij verschillende kredietverstrekkers een vrijblijvende offerte aan te vragen. Op die manier kunt u de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken. Daarnaast is het af te raden om alleen af te gaan op de kosten. Uiteindelijk draait het erom dat u, door middel van de zakelijke lening, de volgende stap kunt zetten voor uw bedrijf. Wanneer u alleen let op de kosten, en verder niet naar de voorwaarden kijkt, kan het zo zijn dat u hierdoor een lening afsluit met voorwaarden die niet gunstig zijn voor u. Op die manier kunt u een betalingsachterstand oplopen, of het geld niet gebruiken waarvoor u het geld wilt gebruiken. Er zijn kredietverstrekkers die willen dat u het geld besteed aan vooraf afgesproken doelen. Stel dat er, na het afsluiten van het krediet, iets gebeurt waardoor u het geld liever ergens anders voor gebruikt, is dit niet mogelijk. Zo zou het kunnen dat u het krediet afsluit voor de aanschaf van een nieuwe machine, maar uw bedrijfsauto het opeens begeeft. Als in de overeenkomst staat dat het geld gebruikt moet worden voor de aanschaf van de nieuwe machine, zult u een ander krediet moeten afsluiten voor de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto. Dat is natuurlijk niet handig. Bovendien kunt u daardoor in de problemen komen.

Onafhankelijke adviseur

Komt u er zelf niet uit? Weet u wat u wilt bereiken, kunt u onderbouwen waarom u een zakelijke lening nodig hebt maar weet u niet hoe u de aanvraag moet aanpakken? Dan kunt u altijd gebruik maken van een onafhankelijk financieel adviseur. Hij of zij kan u helpen met uw aanvraag en ervoor zorgen dat u bij een kredietverstrekker terecht komt die u helpt om uw doelen te bereiken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Start direct! Online een krediet aanvragen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door het invullen van een aantal vragen weet u direct wat de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen Voor de ondernemer die graag een weloverwogen beslissing neemt

Wanneer u een aanvraag voor een zakelijk krediet wilt indienen, is het van belang dat uw bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook dient uw bedrijf in Nederland gevestigd te zijn. Zoals eerdergenoemd is er bij sommige kredietverstrekkers een omzeteis. Ook bent u verplicht een btw-nummer te hebben. Tenslotte kan het zo zijn dat u uw ondernemersplan moet voorleggen en moet kunnen onderbouwen waarvoor u een zakelijk krediet nodig hebt. Hierbij zullen ook de verwachte resultaten worden gevraagd.
Een lening is nooit gratis, een zakelijke lening dus ook niet. Bij het afsluiten van een lening krijgt u te maken met verschillende kosten. Zo heeft u te maken met afsluit- en provisiekosten, en natuurlijk met rente. Over het algemeen is het zo dat wanneer u een klein risico vormt voor de kredietverstrekker, u een lagere rente heeft dan wanneer u een groot risico vormt voor de kredietverstrekker. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor er pas uitspraak gedaan kan worden over de kosten, nadat uw situatie bij de kredietverstrekker bekend is.
Vooral wanneer u een startende ondernemer bent, kan het helpen om een ondernemingsplan aan te leveren bij de aanvraag van een bedrijfskrediet. Er wordt dan gekeken naar hoeveel concurrentie u zal hebben en of u uw bedrijf tot een succes kunt maken. Op die manier kan de kredietverstrekker inschatten hoe groot het risico is dat u vormt.
Hoeveel u maximaal kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u een erg succesvol bedrijf heeft met een hoge omzet, kunt u meer lenen dan wanneer u net begint en geen jaarcijfers kunt voorleggen.
Wanneer uw onderneming een vestigingsadres in Nederland heeft, kunt u een bedrijfskrediet afsluiten voor uw bedrijf. Er wordt bij de aanvraag wel gekeken of u in Nederland woont, over de Nederlandse nationaliteit beschikt en een geldige verblijfsstatus heeft.
Uw aanvraag wordt over het algemeen binnen 1 tot 2 werkdagen beoordeeld. Wanneer deze wordt goedgekeurd, beschikt u vaak binnen een dag over het geld. Het kan echter zo zijn dat er, aan de hand van uw aanvraag, nog extra informatie nodig is om te beoordelen of u geld kunt lenen. Op die manier loopt uw aanvraag vertraging op. Wanneer u ervoor zorgt dat u alle belangrijke papieren en gegevens m.b.t. uw bedrijf bij de hand heeft, kunt u verdere vertraging voorkomen.
Bij een bedrijfskrediet kunt u vaak zelf een looptijd kiezen. De looptijd is ook afhankelijk van hoeveel u heeft geleend en hoeveel u per maand wil terugbetalen.
Bij sommige kredietverstrekkers is het hebben van een onderpand noodzakelijk voor het afsluiten van een zakelijk krediet. Wanneer u echter geen onderpand heeft, zal u moeten zoeken naar een kredietverstrekker die zonder onderpand een zakelijk krediet verstrekt. U zou ook kunnen kiezen om persoonlijke bezittingen, zoals een woonhuis, in te brengen als onderpand. Voordat u dit doet, moet u zich bewust zijn van het risico dat dit met zich meebrengt.
Dit hangt af van welke aanbieder u kiest. Er zijn aanbieders waar u boetevrij extra kunt aflossen. Of dit een mogelijkheid is, wordt vermeld in de voorwaarden van de kredietovereenkomst.

Wanneer u bij extra aflossen wel een boete krijgt, is het verstandiger om de oorspronkelijke looptijd aan te houden. Is uw voornemen om de volledige lening in één keer af te lossen, dan kunt u hier uiteraard wel voor kiezen.

Het is in veel gevallen mogelijk om een zakelijke lening over te sluiten, wanneer er bij een andere financier een lagere rente wordt aangeboden.

Houd er wel rekening mee dat er kosten gemaakt worden bij het oversluiten van een lening. Deze kosten komen voor uw rekening. Om die reden kan het oversluiten een minder goed idee zijn, omdat deze kosten erg hoog kunnen uitvallen.