Zakelijk geld lenen? Direct het beste voorstel!

Zakelijke lening aanvragen Vul het formulier in om te zien of u in aanmerking komt.

Voordelen voor ondernemers Wij begrijpen uw situatie en bieden u de best passende oplossing

OndernemersKrediet

Met een OndernemersKrediet van zakelijkgeld investeert u zonder zorgen in uw onderneming. U ontvangt na akkoord het kredietbedrag en u betaald dit vervolgens in vaste termijnen terug.

Impuls Krediet

Zoekt u financiële ruimte? Dan is het Impuls Krediet precies wat u zoekt! Met het Impuls Krediet beschikt u over een flexibele rekening-courant die u gebruikt wanneer Ú dat nodig heeft.

Lease

Bedrijfsmatig een voertuig aankopen of investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming? Met de lease van zakelijkgeld bent u snel op weg en voorkomt u druk op uw liquiditeiten.

Welke aanbieder past bij u?

Wanneer u ondernemer bent, startend of al ervaren, er komt een punt waarop u een zakelijk krediet nodig hebt. Voordat u op zoek gaat naar een aanbieder, is het van belang dat u voor uzelf helder heeft wat u met het zakelijk krediet wilt bereiken. Is dat het op gang houden van de cashflow, het aanschaffen van voorraden, of voor grotere investeringen? Als u dit voor uzelf helder hebt, kunt op zoek gaan naar een aanbieder van een zakelijk krediet. Het is hierbij erg belangrijk om te kijken naar welke aanbieder past bij u, uw bedrijf en uw plannen. Houdt hierbij niet alleen de kosten in de gaten, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van de kredietverstrekker.

In de voorwaarden van de kredietverstrekker kan bijvoorbeeld staan dat u verplicht bent het zakelijke krediet te besteden aan vooraf afgesproken doelen. Als u voor uzelf nog niet 100% duidelijk hebt waar u het krediet aan wilt besteden, kan dit voor problemen zorgen. Het is ook aan te raden om te kijken in hoeverre u nu al voldoet aan de voorwaarden van kredietverstrekkers die u op het oog hebt. Hoe minder u hoeft te veranderen om aan de voorwaarden te voldoen, hoe beter. Wanneer u zonder al te veel moeite aan de voorwaarden voldoet, is onder andere de kans op een betalingsachterstand kleiner.

Zakelijk krediet met of zonder onderpand

Het kan zijn dat er bij het afsluiten van een zakelijk krediet, wordt gevraagd naar een onderpand. Een bedrijfspand is bijvoorbeeld iets wat als onderpand gebruikt kan worden. Wanneer u geen bedrijfspand hebt, kan ook uw eigen woning gebruikt worden als onderpand. Zorg ervoor dat wanneer u van plan bent uw eigen woning als onderpand te gebruiken, u bewust bent van de risico’s die dit met zich meebrengt. U kunt namelijk uw woning kwijtraken, wanneer u niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen. Het kan natuurlijk zo zijn dat u het risico, bij gebruik van uw eigen woning als onderpand, te groot vindt. Het is dan belangrijk op zoek te gaan naar een kredietverstrekker die zonder onderpand een zakelijk krediet verstrekt. Het nadeel hiervan is wel dat er een kans bestaat dat u een hogere rente moet betalen dan wanneer u wel een onderpand heeft. Dit omdat er zonder onderpand minder zekerheid is voor de kredietverstrekker.

Hoeveel rente moet u betalen?
Hoeveel rente u moet betalen is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste is het zo dat bij de rente een wettelijke bovengrens geldt. Dit zorgt ervoor dat u als kredietnemer wordt beschermd, want de rente mag niet meer bedragen dan het wettelijk vastgelegde percentage. U kunt zelf invloed uitoefenen op de rente, waardoor u niet de maximale rente hoeft te betalen. U doet dit door een kredietwaardig bedrijf te hebben. Wanneer u altijd uw betalingsverplichtingen nakomt, heeft u kans op een lagere rente. Daarnaast kan het zo zijn dat hetzelfde zakelijke krediet bij een andere aanbieder voor een lagere rente wordt aangeboden.

Omzeteis

Er zijn veel kredietaanbieders die gebruik maken van een omzeteis. U moet dan dus een bepaalde omzet hebben behaald voordat uw aanvraag überhaupt in behandeling wordt genomen. Er wordt gebruik gemaakt van een omzeteis omdat er hierdoor meer zekerheid is bij de kredietverstrekker dat u het geleende bedrag ook terug kunt betalen. De omzet zegt namelijk iets over hoe het met uw bedrijf gaat. Helaas zorgt een omzeteis voor problemen bij beginnende ondernemers. Wanneer u uw bedrijf nog moet opzetten, heeft u nog geen omzet behaald. Ook wanneer u nog niet heel lang bezig bent met ondernemen, kan het zo zijn dat u de benodigde omzet nog niet hebt behaald. Om deze reden kunnen kredietverstrekkers die gebruik maken van een omzeteis, u helaas niet verder helpen. Dit betekent echter niet dat u helemaal geen kans maakt op een zakelijk krediet. Er zijn ook aanbieders die geen gebruik maken van een omzeteis en daardoor juist beginnende ondernemers kunnen helpen.

Het maximale uit uw bedrijf halen
Voordat u zomaar een zakelijk krediet gaat aanvragen, is het belangrijk om te kijken welke kredietaanbieder het beste past bij u, uw bedrijf en bij uw plannen. De reden voor een zakelijk krediet is namelijk om het maximale uit uw onderneming te kunnen halen. Wanneer u door voorwaarden van de kredietverstrekker niet met het zakelijk krediet kunt doen wat u wilt doen, kunt u niet het maximale uit uw bedrijf halen. Het nut van het zakelijk krediet is dan weg. Wanneer u als startende ondernemer een zakelijk krediet wilt afsluiten, moet u op zoek gaan naar kredietverstrekkers die leningen aan startende ondernemers verstrekken. De voorwaarden voor deze kredieten zijn vaak flexibeler, en meestal wordt er coaching gegeven bij het krediet. Zo kunt u het maximale uit uw bedrijf halen.

Coaching en financiering

Wanneer u coaching krijgt bij een zakelijke lening, is er meestal sprake van een microfinanciering. De coach is iemand met ondernemerservaring. Hij of zij kan u helpen het maximale uit uw bedrijf te halen. Wanneer u niet zeker weet wat een slimme investering is, kan de coach u hierover advies geven. Ook als u al wel weet wat voor investeringen u wilt doen, kan het fijn zijn om iemand te hebben om hierover te sparren. Weet u bijvoorbeeld precies wat u wilt bereiken, maar niet welke stappen u hierover moet zetten? Dan biedt coaching een uitkomst.

Innovatiekrediet
U kunt in aanmerking komen voor een krediet bij het innovatiefonds MKB+ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), wanneer uw bedrijf op technisch of klinisch gebied innovatief is. Met het krediet worden innovatieve bedrijven geholpen, die geen bancaire financiering kunnen krijgen. Er zijn speciale voorwaarden gesteld voor het krediet. Wanneer u in aanmerking wilt komen, moet u een projectplan, een financieel plan en een businessplan inleveren. Door een grondige marktanalyse moet uw toegevoegde waarde worden onderbouwd. Ook wordt er een uitgebreide risicoanalyse gemaakt.

Lease
Als u een bedrijfsauto of machines wilt aanschaffen, is leasen misschien een uitkomst voor u. Leasen is een vorm van een zakelijk krediet. Er zijn twee verschillende varianten van lease. Bij de eerste variant, operational lease, blijft de leasemaatschappij eigenaar van wat u leaset. Deze variant wordt veel gebruikt bij het leasen van auto’s. De andere variant van leasen, finance lease, houdt in dat u aan het eind van de looptijd eigenaar wordt van hetgeen dat u leaset.

Niet elk zakelijk krediet is hetzelfde

Er is niet een soort zakelijk krediet, net als dat er niet een soort bedrijf is. Om die reden wordt aangeraden bij verschillende kredietverstrekkers een vrijblijvende offerte aan te vragen. Aan de hand van de offertes die u krijgt, kunt u de aanbieders goed met elkaar vergelijken. Het is overigens niet verstandig alleen af te gaan op de kosten die verbonden zijn met een zakelijk krediet. Wanneer u alleen naar de voorwaarden en niet naar de rest van de voorwaarden kijkt, kan het zo zijn dat u niet met het krediet kunt doen wat u wilt doen. Ook loopt u het risico om een betalingsachterstand op te lopen, wanneer u zich niet bewust bent van de voorwaarden. Wanneer u zelf wilt weten hoe u het geld besteedt, is het belangrijk om te kijken of er in de voorwaarden iets staat vermeldt over of u het geld vrij kunt besteden. Het kan namelijk zijn dat in de voorwaarden staat dat u het zakelijke krediet moet besteden aan vooraf afgesproken doelen. Stel u hebt, bij het afsluiten van het krediet, hebt afgesproken om het geld aan bijvoorbeeld nieuwe machines uit te geven. U kunt dan niet, wanneer uw bedrijfsauto opeens stuk gaat, een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen. U bent dan genoodzaakt om een ander krediet af te sluiten voor de aanschaf van de bedrijfsauto. Op die manier lopen de kosten op, waardoor u in de problemen kunt komen.

Onafhankelijke adviseur
Komt u er zelf niet uit? Weet u wat u wilt bereiken, kunt u onderbouwen waarom u een zakelijke lening nodig hebt maar weet u niet hoe u de aanvraag moet aanpakken? Dan kunt u altijd gebruik maken van een onafhankelijk financieel adviseur. Hij of zij kan u helpen met uw aanvraag en ervoor zorgen dat u bij een kredietverstrekker terecht komt die u helpt om uw doelen te bereiken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Start direct! Online een krediet aanvragen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door het invullen van een aantal vragen weet u direct wat de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen Voor de ondernemer die graag een weloverwogen beslissing neemt

Wanneer u een aanvraag voor een zakelijk krediet wilt indienen, is het van belang dat uw bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook dient uw bedrijf in Nederland gevestigd te zijn. Zoals eerdergenoemd is er bij sommige kredietverstrekkers een omzeteis. Ook bent u verplicht een btw-nummer te hebben. Tenslotte kan het zo zijn dat u uw ondernemersplan moet voorleggen en moet kunnen onderbouwen waarvoor u een zakelijk krediet nodig hebt. Hierbij zullen ook de verwachte resultaten worden gevraagd.
Een lening is nooit gratis, een zakelijke lening dus ook niet. Bij het afsluiten van een lening krijgt u te maken met verschillende kosten. Zo heeft u te maken met afsluit- en provisiekosten, en natuurlijk met rente. Over het algemeen is het zo dat wanneer u een klein risico vormt voor de kredietverstrekker, u een lagere rente heeft dan wanneer u een groot risico vormt voor de kredietverstrekker. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor er pas uitspraak gedaan kan worden over de kosten, nadat uw situatie bij de kredietverstrekker bekend is.
Vooral wanneer u een startende ondernemer bent, kan het helpen om een ondernemingsplan aan te leveren bij de aanvraag van een bedrijfskrediet. Er wordt dan gekeken naar hoeveel concurrentie u zal hebben en of u uw bedrijf tot een succes kunt maken. Op die manier kan de kredietverstrekker inschatten hoe groot het risico is dat u vormt.
Hoeveel u maximaal kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u een erg succesvol bedrijf heeft met een hoge omzet, kunt u meer lenen dan wanneer u net begint en geen jaarcijfers kunt voorleggen.
Wanneer uw onderneming een vestigingsadres in Nederland heeft, kunt u een bedrijfskrediet afsluiten voor uw bedrijf. Er wordt bij de aanvraag wel gekeken of u in Nederland woont, over de Nederlandse nationaliteit beschikt en een geldige verblijfsstatus heeft.
Uw aanvraag wordt over het algemeen binnen 1 tot 2 werkdagen beoordeeld. Wanneer deze wordt goedgekeurd, beschikt u vaak binnen een dag over het geld. Het kan echter zo zijn dat er, aan de hand van uw aanvraag, nog extra informatie nodig is om te beoordelen of u geld kunt lenen. Op die manier loopt uw aanvraag vertraging op. Wanneer u ervoor zorgt dat u alle belangrijke papieren en gegevens m.b.t. uw bedrijf bij de hand heeft, kunt u verdere vertraging voorkomen.
Bij een bedrijfskrediet kunt u vaak zelf een looptijd kiezen. De looptijd is ook afhankelijk van hoeveel u heeft geleend en hoeveel u per maand wil terugbetalen.
Bij sommige kredietverstrekkers is het hebben van een onderpand noodzakelijk voor het afsluiten van een zakelijk krediet. Wanneer u echter geen onderpand heeft, zal u moeten zoeken naar een kredietverstrekker die zonder onderpand een zakelijk krediet verstrekt. U zou ook kunnen kiezen om persoonlijke bezittingen, zoals een woonhuis, in te brengen als onderpand. Voordat u dit doet, moet u zich bewust zijn van het risico dat dit met zich meebrengt.
Dit hangt af van welke aanbieder u kiest. Er zijn aanbieders waar u boetevrij extra kunt aflossen. Of dit een mogelijkheid is, wordt vermeld in de voorwaarden van de kredietovereenkomst.

Wanneer u bij extra aflossen wel een boete krijgt, is het verstandiger om de oorspronkelijke looptijd aan te houden. Is uw voornemen om de volledige lening in één keer af te lossen, dan kunt u hier uiteraard wel voor kiezen.

Het is in veel gevallen mogelijk om een zakelijke lening over te sluiten, wanneer er bij een andere financier een lagere rente wordt aangeboden.

Houd er wel rekening mee dat er kosten gemaakt worden bij het oversluiten van een lening. Deze kosten komen voor uw rekening. Om die reden kan het oversluiten een minder goed idee zijn, omdat deze kosten erg hoog kunnen uitvallen.