Zakelijk geld lenen? Direct het beste voorstel!

Zakelijke lening aanvragen Vul het formulier in om te zien of u in aanmerking komt.

Voordelen voor ondernemers Wij begrijpen uw situatie en bieden u de best passende oplossing

OndernemersKrediet

Met een OndernemersKrediet van zakelijkgeld investeert u zonder zorgen in uw onderneming. U ontvangt na akkoord het kredietbedrag en u betaald dit vervolgens in vaste termijnen terug.

Impuls Krediet

Zoekt u financiële ruimte? Dan is het Impuls Krediet precies wat u zoekt! Met het Impuls Krediet beschikt u over een flexibele rekening-courant die u gebruikt wanneer Ú dat nodig heeft.

Lease

Bedrijfsmatig een voertuig aankopen of investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming? Met de lease van zakelijkgeld bent u snel op weg en voorkomt u druk op uw liquiditeiten.

Zakelijk geld lenen

Wanneer u ondernemer bent, kan het zijn dat u voor uw bedrijf een lening af wilt sluiten. Voordat u zomaar een kredietverstrekker kiest en bij de desbetreffende persoon of instelling een krediet afsluit, is het verstandig onderzoek te doen. Ten eerste moet u voor uzelf duidelijk hebben wat u met het geld wilt bereiken. Is dat de aankoop van een bedrijfspand, bedrijfsauto’s of voorraden? Of wilt u zakelijk geld lenen om uw cashflow op gang te houden? Wanneer u de reden voor het zakelijk geld lenen voor uzelf duidelijk hebt, kunt u kijken naar welk krediet of welke kredieten bij uw bedrijf en uw plannen passen.

Is zakelijk geld lenen wel echt nodig?
Een zakelijk krediet wordt aangegaan omdat u met uw bedrijf de volgende stap wilt maken. Maar is het lenen van geld voor uw bedrijf wel echt nodig? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een investering uitgesteld kan worden. Iets als het aanschaffen van nieuwe bedrijfsauto’s, terwijl de auto’s die u heeft nog prima zijn, is natuurlijk overbodig. Wanneer u echter niet verder kunt met uw bedrijf, is het lenen van geld noodzakelijk. Het is daarom erg belangrijk dat u, voordat u offertes gaat aanvragen, bedenkt of het aanvragen van een krediet noodzakelijk is. En zo ja, wat voor soort krediet u dan nodig hebt.

Wanneer u structureel geld te kort komt, omdat uw debiteuren laat betalen, is factoring een uitkomst. Het is dan niet verstandig om een ander krediet aan te vragen. Bij factoring krijgt u namelijk financiering op basis van openstaande facturen. Hierdoor kunt u meteen door met uw onderneming, zonder lang op uw geld te moeten wachten. Daarnaast kunt u ook uw debiteurenbeheer uitbesteden, zodat u hier zelf geen tijd meer aan kwijt bent.

Verschillende soorten krediet

Er zijn veel verschillende soorten zakelijk krediet. Afhankelijk van wat u met het geld wilt bereiken, kunt u een krediet kiezen. Zo zijn er kredieten speciaal voor ondernemers die hun bedrijf nog moeten opzetten, maar ook voor ondernemers die al langer bezig zijn en de volgende stap voor hun bedrijf willen zetten. Daarnaast verschillen de voorwaarden per krediet. Het is dus het belangrijkst dat u, voordat u verder gaat kijken naar welke kredieten en aanbieders er zijn, duidelijk heeft wat u met het geld wilt bereiken.

Negatieve BKR-registratie
Wanneer u een negatieve BKR-registratie hebt, is het lastiger om zakelijk geld te lenen. Om uw kansen te vergroten moet u dan op zoek gaan naar een kredietverstrekker die u geld leent zonder een BKR-toetsing te doen. Er zijn verschillende instanties die u krediet verstrekken zonder een BKR-toetsing. Het is aan u om te beslissen welke kredietverstrekker het beste bij uw bedrijf past.

Wel of geen onderpand?
Wanneer u een lening wilt afsluiten, kan het zo zijn dat u een onderpand nodig hebt. Het bekendste onderpand is een huis. U kunt dus uw bedrijfspand gebruiken als onderpand. Wanneer u geen bedrijfspand hebt, is het bij sommige aanbieders ook mogelijk om uw bedrijfswagen(s) te gebruiken als onderpand. Wanneer u geen van beide hebt, zou u ook uw eigen koopwoning kunnen gebruiken als onderpand. Voordat u dit doet, moet u zich goed realiseren dat u hierbij het risico loopt dat u uw huis kwijtraakt.

Welke aanbieder moet u kiezen?

Zakelijk geld lenen voor uw bedrijf klinkt simpel, maar is het niet. Wanneer u duidelijk hebt wat u met het geld wilt bereiken en welk krediet daarbij past, moet u kijken naar welke aanbieder bij u past. Net als dat er niet een soort bedrijf is, is er ook niet een soort kredietverstrekker. De voorwaarden waar u aan moet voldoen kunnen niet alleen per krediet, maar ook per aanbieder verschillen. Zo kan het zijn dat de aanbieder die u op het oog hebt, gebruik maakt van een omzeteis. Wanneer u uw bedrijf nog moet opzetten, kunt u dus niet bij de desbetreffende kredietverstrekker terecht. En ook de kosten kunnen verschillen. Bij het kiezen van een kredietverstrekker, is het belangrijk u niet alleen op de kosten te focussen. Richt u vooral op de voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Wanneer u een krediet afsluit, doet u dit met een reden. Bij sommige kredietverstrekkers wordt de reden voor het krediet, bijvoorbeeld de aanschaf van machines, vastgelegd in de kredietovereenkomst. U bent dan verplicht het geleende geld te besteden aan wat vooraf is afgesproken. Dit kan voor problemen zorgen, wanneer er iets bij uw bedrijf stuk gaat. U kunt dan niet vervangen wat stuk is, maar moet het geleende bedrag besteden aan het vooraf afgesproken doel. Het kan dan zo zijn dat u een ander krediet moet aanwenden om wat stuk is te kunnen vervangen.

Offerte aanvragen

Wat kan helpen met het vinden van een kredietverstrekker is bij verschillende kredietverstrekkers een offerte aan te vragen. Dit doet u niet bij willekeurige instanties waar u geld kunt lenen, maar natuurlijk bij de instanties die de kredieten aanbieden die passen bij het doel dat u voor ogen hebt. Wanneer u meerdere vrijblijvende offertes hebt aangevraagd, kunt u deze makkelijk met elkaar vergelijken. Nogmaals: ga niet alleen af op de kosten die de kredietverstrekkers in rekening brengen. Kijk naar welke aanbieder het beste bij uw bedrijf past. Als u er zelf niet uitkomt, is het aan te raden de hulp van een onafhankelijke adviseur in te schakelen. Hij of zij zal u helpen om het krediet en de kredietverstrekker te kiezen die het beste passen bij het doel dat u voor ogen hebt. Op die manier weet u zeker dat u het maximale uit uw bedrijf kunt halen.

Kosten
Een onderwerp dat steeds terugkomt zijn de kosten die bij het zakelijk geld lenen, komen kijken. Het is algemeen bekend dat een krediet nooit gratis is. Een zakelijk krediet dus ook niet. Maar met welke kosten heeft u precies te maken? Dit hangt af van welke aanbieder u kiest. Over het algemeen heeft u bij zakelijk geld lenen, te maken met afsluitprovisie, behandelkosten en rentekosten. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo ligt het natuurlijk, zoals eerdergenoemd, aan welke kredietverstrekker u kiest. Maar daarnaast ligt het ook aan uw persoonlijke situatie. Bij zakelijk geld lenen wordt gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor er geen uitspraak gedaan kan worden over hoeveel de bijkomende kosten zullen bedragen. Het is daarom, wanneer u een offerte aanvraagt, nodig dat u bedrijfsgegevens aanlevert. Op basis daarvan kan een schatting van de kosten worden gemaakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Start direct! Online een krediet aanvragen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door het invullen van een aantal vragen weet u direct wat de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen Voor de ondernemer die graag een weloverwogen beslissing neemt

Wanneer u een aanvraag voor een zakelijk krediet wilt indienen, is het van belang dat uw bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook dient uw bedrijf in Nederland gevestigd te zijn. Zoals eerdergenoemd is er bij sommige kredietverstrekkers een omzeteis. Ook bent u verplicht een btw-nummer te hebben. Tenslotte kan het zo zijn dat u uw ondernemersplan moet voorleggen en moet kunnen onderbouwen waarvoor u een zakelijk krediet nodig hebt. Hierbij zullen ook de verwachte resultaten worden gevraagd.
Een lening is nooit gratis, een zakelijke lening dus ook niet. Bij het afsluiten van een lening krijgt u te maken met verschillende kosten. Zo heeft u te maken met afsluit- en provisiekosten, en natuurlijk met rente. Over het algemeen is het zo dat wanneer u een klein risico vormt voor de kredietverstrekker, u een lagere rente heeft dan wanneer u een groot risico vormt voor de kredietverstrekker. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor er pas uitspraak gedaan kan worden over de kosten, nadat uw situatie bij de kredietverstrekker bekend is.
Vooral wanneer u een startende ondernemer bent, kan het helpen om een ondernemingsplan aan te leveren bij de aanvraag van een bedrijfskrediet. Er wordt dan gekeken naar hoeveel concurrentie u zal hebben en of u uw bedrijf tot een succes kunt maken. Op die manier kan de kredietverstrekker inschatten hoe groot het risico is dat u vormt.
Hoeveel u maximaal kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u een erg succesvol bedrijf heeft met een hoge omzet, kunt u meer lenen dan wanneer u net begint en geen jaarcijfers kunt voorleggen.
Wanneer uw onderneming een vestigingsadres in Nederland heeft, kunt u een bedrijfskrediet afsluiten voor uw bedrijf. Er wordt bij de aanvraag wel gekeken of u in Nederland woont, over de Nederlandse nationaliteit beschikt en een geldige verblijfsstatus heeft.
Uw aanvraag wordt over het algemeen binnen 1 tot 2 werkdagen beoordeeld. Wanneer deze wordt goedgekeurd, beschikt u vaak binnen een dag over het geld. Het kan echter zo zijn dat er, aan de hand van uw aanvraag, nog extra informatie nodig is om te beoordelen of u geld kunt lenen. Op die manier loopt uw aanvraag vertraging op. Wanneer u ervoor zorgt dat u alle belangrijke papieren en gegevens m.b.t. uw bedrijf bij de hand heeft, kunt u verdere vertraging voorkomen.
Bij een bedrijfskrediet kunt u vaak zelf een looptijd kiezen. De looptijd is ook afhankelijk van hoeveel u heeft geleend en hoeveel u per maand wil terugbetalen.
Bij sommige kredietverstrekkers is het hebben van een onderpand noodzakelijk voor het afsluiten van een zakelijk krediet. Wanneer u echter geen onderpand heeft, zal u moeten zoeken naar een kredietverstrekker die zonder onderpand een zakelijk krediet verstrekt. U zou ook kunnen kiezen om persoonlijke bezittingen, zoals een woonhuis, in te brengen als onderpand. Voordat u dit doet, moet u zich bewust zijn van het risico dat dit met zich meebrengt.
Dit hangt af van welke aanbieder u kiest. Er zijn aanbieders waar u boetevrij extra kunt aflossen. Of dit een mogelijkheid is, wordt vermeld in de voorwaarden van de kredietovereenkomst.

Wanneer u bij extra aflossen wel een boete krijgt, is het verstandiger om de oorspronkelijke looptijd aan te houden. Is uw voornemen om de volledige lening in één keer af te lossen, dan kunt u hier uiteraard wel voor kiezen.

Het is in veel gevallen mogelijk om een zakelijke lening over te sluiten, wanneer er bij een andere financier een lagere rente wordt aangeboden.

Houd er wel rekening mee dat er kosten gemaakt worden bij het oversluiten van een lening. Deze kosten komen voor uw rekening. Om die reden kan het oversluiten een minder goed idee zijn, omdat deze kosten erg hoog kunnen uitvallen.