Zakelijk geld lenen? Direct het beste voorstel!

Zakelijke lening aanvragen Vul het formulier in om te zien of u in aanmerking komt.

Voordelen voor ondernemers Wij begrijpen uw situatie en bieden u de best passende oplossing

OndernemersKrediet

Met een OndernemersKrediet van zakelijkgeld investeert u zonder zorgen in uw onderneming. U ontvangt na akkoord het kredietbedrag en u betaald dit vervolgens in vaste termijnen terug.

Impuls Krediet

Zoekt u financiële ruimte? Dan is het Impuls Krediet precies wat u zoekt! Met het Impuls Krediet beschikt u over een flexibele rekening-courant die u gebruikt wanneer Ú dat nodig heeft.

Lease

Bedrijfsmatig een voertuig aankopen of investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming? Met de lease van zakelijkgeld bent u snel op weg en voorkomt u druk op uw liquiditeiten.

Zakelijk lening en het Bureau Krediet Registratie (BKR)

Wanneer u een krediet wilt afsluiten, is een BKR-toetsing onderdeel van het proces dat u moet doorlopen. Een BKR-toetsing wordt uitgevoerd door het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Hierbij wordt gekeken of het verantwoord is om een lening aan u te verstrekken. Wanneer u een negatieve BKR-registratie hebt, kan het verkrijgen van een krediet aanzienlijk moeilijker worden. Alle leningen en kredieten die u afsluit zijn bekend bij het BKR, wanneer deze meer dan €250 bedragen. Sinds 1 mei 2017 valt het mobiele telefoonabonnement hier ook onder. Wanneer u echter naar een zakelijk krediet gaat kijken, is een BKR-toetsing vaak geen onderdeel van het proces. Hierdoor is het vaak wel mogelijk om zakelijk geld te lenen met een BKR-registratie.

Er zijn altijd risico’s verbonden aan een lening, dus ook aan een zakelijke lening. Wanneer u de zakelijke lening niet meer kunt aflossen, is de kans groot dat er aanspraak gedaan wordt op u als persoon. Er wordt dan gekeken naar uw privévermogen en bezittingen. Stel u heeft zelf al schulden en daardoor een negatieve BKR-registratie. Wanneer u uw betalingsverplichtingen voor de zakelijke lening dan niet meer kunt nakomen, kan dit erg vervelende gevolgen hebben voor u als persoon. Zo kan dit gedwongen verkoop van uw woning of andere goederen tot gevolg hebben. Het is om deze reden ten zeerste af te raden om, wanneer u privé al schulden hebt, ook nog een zakelijke lening af te sluiten.

Uw aanvraag indienen met of zonder jaarcijfers

Wanneer u een lening nodig hebt voor uw bedrijf kunt u hiervoor bij een kredietverstrekker een aanvraag indienen. Een van de dingen waar dan naar gevraagd wordt, zijn uw jaarcijfers. Er wordt namelijk, aan de hand van uw jaarcijfers, bepaald of u een risico vormt. Wanneer u een risico vormt, is dit niet meteen reden voor een afwijzing. Pas wanneer u een te groot risico loopt, is dat reden voor een afwijzing. Daarnaast is er voor veel leningen een omzeteis of een minimale periode dat u bezig bent met ondernemen, vereist. Wanneer u een beginnende ondernemer bent, voldoet u aan beide eisen niet en is het verstandig om te zoeken naar een aanbieder die u wél verder kan helpen.

Onder startende ondernemer verstaan wij iemand die 0 tot 3 jaar ervaring heeft met ondernemen. Het is mogelijk om in die tijd de benodigde omzet te halen om een zakelijk krediet aan te vragen. Wanneer u echter nog geen jaarcijfers hebt, maar wel een zakelijk krediet nodig hebt, is het van belang een andere werkwijze te gebruiken. U kunt dan een prognose voor de toekomst laten zien, inclusief ondernemersplan. Zorg ervoor dat u alles goed heeft uitgeschreven, en kunt onderbouwen waarvoor u een zakelijke lening nodig hebt. Ga nooit liegen over cijfers of over hoeveel concurrentie u zult krijgen. De kredietverstrekker is meestal meer op de hoogte van de markt dan u, en naast dat liegen erg onprofessioneel overkomt, verkleint het de kans op het verkrijgen van een krediet.

Verschillende vormen kredieten

Wanneer u ondernemer bent, bestaan er verschillende bedrijfsfinancieringen, zakelijke leningen en overheidssubsidies. Hiermee kunt u de start van uw bedrijf financieren. Of, wanneer u al een bestaand bedrijf hebt, uw bedrijf laten groeien of innoveren. Voor bestaande ZZP’ers en MKB-ondernemers bestaan er interessante regelingen. Hier kunt u gebruik van maken wanneer u op zoek bent naar een aanvullende financiering. Bij het verkrijgen van een ondernemerskrediet of bedrijfslening, kunnen wij, dankzij onze kennis en ervaring, ondernemers hierover goed informeren. Daarnaast kijken we naar welke financiering het beste bij uw bedrijf en uw doelen past. Ook kunt u bij ons terecht voor advies en begeleiding. Dit kan door het aanvragen van een vrijblijvende offerte via de site. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Op die manier krijgt elke onderneming de kans om te groeien.

Sinds de crisis in Nederland, lijkt het alsof alle geldkranen dicht zijn gedraaid. Vooral wanneer u als ondernemer aanklopt bij de bank, heeft u een grote kans om ‘nee’ te horen te krijgen. Daarnaast is het zo dat wanneer uw aanvraag voor een bancaire financiering wordt afgewezen, u vaak niet terecht kunt bij andere instanties. Er wordt meestal uitgegaan van de gedachte dat wanneer de bank u afwijst, er een te groot risico is.

Risicodragende financiering

Er is een steeds strengere Europese regelgeving bij banken. Hierdoor worden bedrijven binnen het ZZP en MKB-segment steeds minder geholpen. Het is algemeen bekend dat ondernemen bestaat uit kansen benutten en overwogen risico’s nemen. Echter haken veel kredietverstrekkers af, bij het horen van het woord ‘risico’.

Wanneer uw bedrijfsplannen haalbaar zijn en u een goed onderbouwde, legitieme reden hebt om geld te lenen voor uw bedrijf, is het vervelend dat kredietverstrekkers u niet willen helpen. Dit is meestal uit angst voor het risico dat zij lopen.

Het is echter zo dat het niet onmogelijk is om een zakelijk krediet aan te trekken. U moet zich alleen bewust zijn van waar u terecht kunt en hoe u de financieringsaanvraag moet aanpakken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Start direct! Online een krediet aanvragen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door het invullen van een aantal vragen weet u direct wat de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen Voor de ondernemer die graag een weloverwogen beslissing neemt

Wanneer u een aanvraag voor een zakelijk krediet wilt indienen, is het van belang dat uw bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook dient uw bedrijf in Nederland gevestigd te zijn. Zoals eerdergenoemd is er bij sommige kredietverstrekkers een omzeteis. Ook bent u verplicht een btw-nummer te hebben. Tenslotte kan het zo zijn dat u uw ondernemersplan moet voorleggen en moet kunnen onderbouwen waarvoor u een zakelijk krediet nodig hebt. Hierbij zullen ook de verwachte resultaten worden gevraagd.
Een lening is nooit gratis, een zakelijke lening dus ook niet. Bij het afsluiten van een lening krijgt u te maken met verschillende kosten. Zo heeft u te maken met afsluit- en provisiekosten, en natuurlijk met rente. Over het algemeen is het zo dat wanneer u een klein risico vormt voor de kredietverstrekker, u een lagere rente heeft dan wanneer u een groot risico vormt voor de kredietverstrekker. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor er pas uitspraak gedaan kan worden over de kosten, nadat uw situatie bij de kredietverstrekker bekend is.
Vooral wanneer u een startende ondernemer bent, kan het helpen om een ondernemingsplan aan te leveren bij de aanvraag van een bedrijfskrediet. Er wordt dan gekeken naar hoeveel concurrentie u zal hebben en of u uw bedrijf tot een succes kunt maken. Op die manier kan de kredietverstrekker inschatten hoe groot het risico is dat u vormt.
Hoeveel u maximaal kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u een erg succesvol bedrijf heeft met een hoge omzet, kunt u meer lenen dan wanneer u net begint en geen jaarcijfers kunt voorleggen.
Wanneer uw onderneming een vestigingsadres in Nederland heeft, kunt u een bedrijfskrediet afsluiten voor uw bedrijf. Er wordt bij de aanvraag wel gekeken of u in Nederland woont, over de Nederlandse nationaliteit beschikt en een geldige verblijfsstatus heeft.
Uw aanvraag wordt over het algemeen binnen 1 tot 2 werkdagen beoordeeld. Wanneer deze wordt goedgekeurd, beschikt u vaak binnen een dag over het geld. Het kan echter zo zijn dat er, aan de hand van uw aanvraag, nog extra informatie nodig is om te beoordelen of u geld kunt lenen. Op die manier loopt uw aanvraag vertraging op. Wanneer u ervoor zorgt dat u alle belangrijke papieren en gegevens m.b.t. uw bedrijf bij de hand heeft, kunt u verdere vertraging voorkomen.
Bij een bedrijfskrediet kunt u vaak zelf een looptijd kiezen. De looptijd is ook afhankelijk van hoeveel u heeft geleend en hoeveel u per maand wil terugbetalen.
Bij sommige kredietverstrekkers is het hebben van een onderpand noodzakelijk voor het afsluiten van een zakelijk krediet. Wanneer u echter geen onderpand heeft, zal u moeten zoeken naar een kredietverstrekker die zonder onderpand een zakelijk krediet verstrekt. U zou ook kunnen kiezen om persoonlijke bezittingen, zoals een woonhuis, in te brengen als onderpand. Voordat u dit doet, moet u zich bewust zijn van het risico dat dit met zich meebrengt.
Dit hangt af van welke aanbieder u kiest. Er zijn aanbieders waar u boetevrij extra kunt aflossen. Of dit een mogelijkheid is, wordt vermeld in de voorwaarden van de kredietovereenkomst.

Wanneer u bij extra aflossen wel een boete krijgt, is het verstandiger om de oorspronkelijke looptijd aan te houden. Is uw voornemen om de volledige lening in één keer af te lossen, dan kunt u hier uiteraard wel voor kiezen.

Het is in veel gevallen mogelijk om een zakelijke lening over te sluiten, wanneer er bij een andere financier een lagere rente wordt aangeboden.

Houd er wel rekening mee dat er kosten gemaakt worden bij het oversluiten van een lening. Deze kosten komen voor uw rekening. Om die reden kan het oversluiten een minder goed idee zijn, omdat deze kosten erg hoog kunnen uitvallen.