Zakelijk geld lenen? Direct het beste voorstel!

Zakelijke lening aanvragen Vul het formulier in om te zien of u in aanmerking komt.

Voordelen voor ondernemers Wij begrijpen uw situatie en bieden u de best passende oplossing

OndernemersKrediet

Met een OndernemersKrediet van zakelijkgeld investeert u zonder zorgen in uw onderneming. U ontvangt na akkoord het kredietbedrag en u betaald dit vervolgens in vaste termijnen terug.

Impuls Krediet

Zoekt u financiële ruimte? Dan is het Impuls Krediet precies wat u zoekt! Met het Impuls Krediet beschikt u over een flexibele rekening-courant die u gebruikt wanneer Ú dat nodig heeft.

Lease

Bedrijfsmatig een voertuig aankopen of investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming? Met de lease van zakelijkgeld bent u snel op weg en voorkomt u druk op uw liquiditeiten.

Lening voor de aankoop van een voertuig

Wanneer u een groter krediet nodig hebt dan wat een particulier u kan bieden, of dan wat u kunt krijgen door een rekening-courantkrediet, is het van belang dat u gaat kijken naar een goed passende bedrijfslening. Dit is een financiering die over het algemeen een looptijd heeft van minimaal een jaar. Ga hiervoor op zoek naar een kredietverstrekker die goed bij u, uw bedrijf en uw doelen past. Let hierbij goed op of de voorwaarden van de bedrijfslening bij u passen. Wanneer u nog niet zeker bent over waar u het geld aan wilt besteden, is het belangrijk om te kijken of er in de voorwaarden staat dat u verplicht bent het geld te besteden aan vooraf afgesproken doelen. Bij een bedrijfslening kan meestal niet vervroegd worden afgelost zonder dat u hier een boete voor moet betalen. Bij deze financiering kan er gevraagd worden naar een onderpand. Dit zodat de kredietverstrekker meer zekerheid heeft.

Wanneer u van plan bent een bedrijfsauto of machines aan te schaffen, is lease wellicht een uitkomst voor u. Er zijn twee verschillende vormen van lease. Zo is er operational lease, waarbij de leasemaatschappij eigenaar blijft van het geleasede goed. De andere vorm van lease is finance lease, waarbij u aan het eind van de looptijd eigenaar wordt van wat u heeft geleased. Bij leasen maakt u gebruik van wat u leaset, terwijl u het aan het afbetalen bent.

Particulier lenen of via de bank?

Durfkapitaal: lenen bij een particulier
U kunt bij de start van uw bedrijf gebruik maken van een durfkapitaal. Dit werd vroeger ook wel een Tante Agaathlening genoemd. Voor 2013 waren hier fiscale voordelen aan verbonden. Echter zijn deze sinds 2013 komen te vervallen. Een durfkapitaal is een achtergestelde lening. Dit houdt in dat andere schuldeisers voorrang hebben op de kredietverstrekker van het durfkapitaal.

Dit wordt ook wel een rekening-courantkrediet genoemd. Hierbij kunt u ‘rood staan’ op uw betaalrekening bij de bank. Dit is echter een vrij dure vorm van financiering, en het wordt niet aangeraden om hier lang gebruik van te maken. Een rekening-courantkrediet is vooral bedoelt om tekorten op uw betaalrekening op te kunnen vangen. Wanneer de maximale roodstand de nieuwe 0-stand is geworden, is de flexibiliteit van het krediet weg. Ook wordt het krediet hierdoor erg duur. U betaalt namelijk rente over het bedrag dat u roodstaat. Het voordeel van dit krediet is dat het erg snel is af te sluiten en, wanneer u niet meer roodstaat, erg makkelijk is op te zeggen. Hier kleeft echter weer een nadeel aan: doordat het zo makkelijk is om af te sluiten, wordt het niet gezien als een krediet.

Een betrouwbare partner voor uw zakelijke lening

Wanneer u ondernemer bent, bestaan er verschillende bedrijfsfinancieringen, zakelijke leningen en overheidssubsidies. Hiermee kunt u de start van uw bedrijf financieren. Of, wanneer u al een bestaand bedrijf hebt, uw bedrijf laten groeien of innoveren. Voor bestaande ZZP’ers en MKB-ondernemers bestaan er interessante regelingen. Hier kunt u gebruik van maken wanneer u op zoek bent naar een aanvullende financiering. Bij het verkrijgen van een ondernemerskrediet of bedrijfslening, kunnen wij, dankzij onze kennis en ervaring, ondernemers hierover goed informeren. Daarnaast kijken we naar welke financiering het beste bij uw bedrijf en uw doelen past. Ook kunt u bij ons terecht voor advies en begeleiding. Dit kan door het aanvragen van een vrijblijvende offerte via de site. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Op die manier krijgt elke onderneming de kans om te groeien.

Sinds de crisis in Nederland, lijkt het alsof alle geldkranen dicht zijn gedraaid. Vooral wanneer u als ondernemer aanklopt bij de bank, heeft u een grote kans om ‘nee’ te horen te krijgen. Daarnaast is het zo dat wanneer uw aanvraag voor een bancaire financiering wordt afgewezen, u vaak niet terecht kunt bij andere instanties. Er wordt meestal uitgegaan van de gedachte dat wanneer de bank u afwijst, er een te groot risico is.

Innovatie, microkrediet en borgstellingen

Wanneer uw bedrijf innovatief is op technisch of klinisch gebied, komt u misschien in aanmerking voor een krediet bij het innovatiefonds MKB+ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee proberen ze innovatieve bedrijven te helpen, die bij de bank geen financiering kunnen verkrijgen. U moet aan speciale voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het krediet. Zo moet u een financieel plan, een businessplan en een projectplan inleveren. Daarnaast wordt er een uitgebreide risicoanalyse gemaakt en moet, door een grondige analyse van de markt, de toegevoegde waarde van de klant worden onderbouwd.

Bij Qredits kunt u terecht voor een microlening. Qredits is een onafhankelijke kredietverstrekker zonder winstoogmerk. De organisatie is gestart op initiatief van de Rijksoverheid en verschillende banken in Nederland. Naast dat Qredits financieringen aanbiedt aan bedrijven, kunt u er ook terecht voor coaching en begeleiding bij het ondernemen.

De RVO heeft naast het innovatiekrediet MKB+ ook het borgstellingskrediet voor bedrijven die innovatief bezig zijn. De overheid staat hierbij borg tot 1 miljoen euro voor een bedrijfslening. Dit zorgt ervoor dat de voorwaarden van de lening een stuk gunstiger kunnen uitvallen dan wanneer de overheid niet borg zou staan. Bovendien kan het zo zijn dat een onderneming hierdoor wel in aanmerking komt voor een lening, dankzij de staatsgarantie.
U moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet u onder andere een balanstotaal tot 43 miljoen euro of een jaaromzet tot 50 miljoen euro hebben.

EIB-projectlening of obligaties uitgeven

U maakt wellicht kans op een lening bij de Europese Investeringsbank (EIB), wanneer uw bedrijf een project gaat starten waar meer dan 25 miljoen euro voor nodig is. De bank is eigendom van alle EU-landen en stimuleert de groei van de werkgelegenheid in Europa, evenals het bevorderen van het EU-beleid buiten Europa en het bijdragen aan maatregelen om klimaatverandering op te vangen. Dit geld wordt geleend op de kapitaalmarkten, en vervolgens beschikbaar gesteld aan zowel kleine als grote ondernemers.
Bij projecten met een omvang van minder van 25 miljoen euro, gaat de financiering via de reguliere bank en niet via de Europese Investeringsbank. Wanneer u aan een project gaat beginnen dat meer dan 25 miljoen euro kost, is het verstandig om te kijken of u in aanmerking komt voor een EIB-lening. Wanneer u hiervoor in aanmerking komt, krijgt u namelijk rentekorting.

Bij het uitgeven van obligaties lenen investeerders u geld en hebben daarmee recht op periodieke uitkering van rente. Aan het eind van de looptijd moet u, uiteraard, het geleende geld terugbetalen. Het uitgeven van obligaties heeft als voordeel dat u minder rente hoeft te betalen dan bij een bank. Dit omdat hierbij de lening vaak verdeeld is over meerdere schuldeisers.

U beslist

U maakt uiteindelijk de keus over van welke bedrijfslening u gebruik wilt maken. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van welke voorwaarden bij welke kredietverstrekker en bij welk krediet gelden. Op basis daarvan kunt u een weloverwogen keus maken. Laat u niet alleen leiden door welke aanbieder of welk krediet het minst kost, maar door welk krediet en door welke aanbieder het best bij u, uw bedrijf en uw plannen past. Uiteindelijk leent u geld om het maximale uit uw bedrijf te halen, niet om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Start direct! Online een krediet aanvragen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door het invullen van een aantal vragen weet u direct wat de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen Voor de ondernemer die graag een weloverwogen beslissing neemt

Wanneer u een aanvraag voor een zakelijk krediet wilt indienen, is het van belang dat uw bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook dient uw bedrijf in Nederland gevestigd te zijn. Zoals eerdergenoemd is er bij sommige kredietverstrekkers een omzeteis. Ook bent u verplicht een btw-nummer te hebben. Tenslotte kan het zo zijn dat u uw ondernemersplan moet voorleggen en moet kunnen onderbouwen waarvoor u een zakelijk krediet nodig hebt. Hierbij zullen ook de verwachte resultaten worden gevraagd.
Een lening is nooit gratis, een zakelijke lening dus ook niet. Bij het afsluiten van een lening krijgt u te maken met verschillende kosten. Zo heeft u te maken met afsluit- en provisiekosten, en natuurlijk met rente. Over het algemeen is het zo dat wanneer u een klein risico vormt voor de kredietverstrekker, u een lagere rente heeft dan wanneer u een groot risico vormt voor de kredietverstrekker. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor er pas uitspraak gedaan kan worden over de kosten, nadat uw situatie bij de kredietverstrekker bekend is.
Vooral wanneer u een startende ondernemer bent, kan het helpen om een ondernemingsplan aan te leveren bij de aanvraag van een bedrijfskrediet. Er wordt dan gekeken naar hoeveel concurrentie u zal hebben en of u uw bedrijf tot een succes kunt maken. Op die manier kan de kredietverstrekker inschatten hoe groot het risico is dat u vormt.
Hoeveel u maximaal kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u een erg succesvol bedrijf heeft met een hoge omzet, kunt u meer lenen dan wanneer u net begint en geen jaarcijfers kunt voorleggen.
Wanneer uw onderneming een vestigingsadres in Nederland heeft, kunt u een bedrijfskrediet afsluiten voor uw bedrijf. Er wordt bij de aanvraag wel gekeken of u in Nederland woont, over de Nederlandse nationaliteit beschikt en een geldige verblijfsstatus heeft.
Uw aanvraag wordt over het algemeen binnen 1 tot 2 werkdagen beoordeeld. Wanneer deze wordt goedgekeurd, beschikt u vaak binnen een dag over het geld. Het kan echter zo zijn dat er, aan de hand van uw aanvraag, nog extra informatie nodig is om te beoordelen of u geld kunt lenen. Op die manier loopt uw aanvraag vertraging op. Wanneer u ervoor zorgt dat u alle belangrijke papieren en gegevens m.b.t. uw bedrijf bij de hand heeft, kunt u verdere vertraging voorkomen.
Bij een bedrijfskrediet kunt u vaak zelf een looptijd kiezen. De looptijd is ook afhankelijk van hoeveel u heeft geleend en hoeveel u per maand wil terugbetalen.
Bij sommige kredietverstrekkers is het hebben van een onderpand noodzakelijk voor het afsluiten van een zakelijk krediet. Wanneer u echter geen onderpand heeft, zal u moeten zoeken naar een kredietverstrekker die zonder onderpand een zakelijk krediet verstrekt. U zou ook kunnen kiezen om persoonlijke bezittingen, zoals een woonhuis, in te brengen als onderpand. Voordat u dit doet, moet u zich bewust zijn van het risico dat dit met zich meebrengt.
Dit hangt af van welke aanbieder u kiest. Er zijn aanbieders waar u boetevrij extra kunt aflossen. Of dit een mogelijkheid is, wordt vermeld in de voorwaarden van de kredietovereenkomst.

Wanneer u bij extra aflossen wel een boete krijgt, is het verstandiger om de oorspronkelijke looptijd aan te houden. Is uw voornemen om de volledige lening in één keer af te lossen, dan kunt u hier uiteraard wel voor kiezen.

Het is in veel gevallen mogelijk om een zakelijke lening over te sluiten, wanneer er bij een andere financier een lagere rente wordt aangeboden.

Houd er wel rekening mee dat er kosten gemaakt worden bij het oversluiten van een lening. Deze kosten komen voor uw rekening. Om die reden kan het oversluiten een minder goed idee zijn, omdat deze kosten erg hoog kunnen uitvallen.